Finançant la innovació

Innovar és essencial per mantenir la competitivitat en el temps de qualsevol organització, però sovint es necessita finançament per portar les idees a la realitat. Es plantegen a continuació les vies més habituals per finançar projectes d’innovació.

Pressupost intern:
Assignar un pressupost específic per a la innovació és clau. Aquest finançament sol utilitzar-se per a projectes de R+D+i, adopció de noves tecnologies, potenciació de l’ecosistema d’innovació de l’entitat i desenvolupament de talent, entre d’altres activitats d’innovació.

Subvencions privades:
Investigueu els potencials donants, reviseu les guies i criteris de les subvencions, i desenvolupeu una proposta personalitzada. Recordeu incloure cartes de suport i seguir els requisits de compliment.

Incentius governamentals:
Aprofiteu crèdits fiscals per R+D+i, subvencions per innovació i programes específics per petites empreses i projectes sostenibles. La política d’innovació està consolidada a nivell Europeu, nacional i regional.

Inversors privats:
Els inversors àngel i el capital de risc ofereixen finançament a canvi d’equitat. Els àngels solen ser individuals que inverteixen en etapes inicials, mentre que el capital de risc ve d’inversors que busquen alt rendiment en projectes amb alt risc.

Crowdfunding:
Utilitzeu plataformes de crowdfunding per recaptar petits imports de molts inversors. Creeu una campanya atractiva, promoveu-la i mantingueu informats els vostres patrocinadors.

Socis corporatius:
Aliances estratègiques, empreses conjuntes, incubadores corporatives i acords de llicència tecnològica poden proporcionar recursos i accés a nous mercats.

Amb una combinació d’aquestes fonts, la vostra organització pot assegurar els fons necessaris per finançar iniciatives que aportin valor als clients.